Jangan lupa bagi Like ye, terima kasih.

Friday, 31 March 2017

Suamiku Paling Sweet


Sinopsis Suamiku Paling Sweet
Mengisahkan Qisya Iriz (Mawar Rashid), graduan universiti yang terpaksa menjadi pengasuh sementara Hafiey (Adik Nik Adam Mika), iaitu cucu kepada kawan ibunya, Puan Fathma (Liza Abdullah). Pengasuh-pengasuh sebelum ini memang tidak dapat bertahan dengan sikap nakal Hafiey itu. Qisya menerima cadangan ibunya kerana ia hanya untuk sementara waktu. Apabila Qisya yang keras kepala bertemu dengan Hafiey, memang akan berlakunya kekecohan.

Kedua-dua ibu bapa Hafiey telah meninggal dunia dalam suatu kemalangan. Disebabkan itu, Hafiey menganggap bapa saudaranya Izz Haikal (Syafiq Kyle) sebagai ayah kandungnya sendiri. Izz sanggup melakukan apa sahaja demi kebahagiaan Hafiey. Selepas bertemu dengan pengasuh Hafiey, hati Izz dan Qisya sering berdebar. Namun mereka tidak ambil peduli tentang maksud sebenar di sebalik debaran hati tersebut sehinggalah terjadi sebuah peristiwa yang mengubah nasib hidup mereka berdua.

Qisya dipaksa untuk menjadi isteri kepada Izz Haikal pada usia yang muda. Pelbagai emosi mula mengaburi hati Qisya. Dia terkejut, marah, dan benci. Qisya langsung tidak dapat menerima kenyataan yang dia bakal berkahwin. Malahan dia juga tidak bersedia untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu kepada Hafiey. Dia juga tertanya-tanya adakah ini merupakan perangkap Izz Haikal untuk bersama dengannya.

Qisya mula memberontak sehingga dia sanggup meninggalkan Izz Haikal dan Hafiey walaupun sudah bernikah. Izz berasa sedih tetapi dia memahami perasaan isterinya. Malahan, dia kerap memujuk dan memberikan ruang kepada Qisya untuk mencari ketenangan diri.

Izz tidak pernah berhenti memujuk isterinya. Akhirnya, Qisya lembut hati dan kembali ke pangkuan Izz dan Hafiey. Qisya telah meletakkan syarat bahawa tiada sesiapa pun akan mengungkit peristiwa dan sebab mereka berdua terpaksa berkahwin. Namun, peristiwa hitam yang tidak mahu diingati Qisya itu diungkit. Kali ini, Qisya nekad meninggalkan suaminya dan Hafiey walaupun dia sedang hamil. Adakah sangkaan Qisya bahawa perkahwinan ini ialah perangkap Izz itu adalah benar?

Pelakon Suamiku Paling Sweet Mawar Rashid, Syafiq Kyle, Nik Adam Mika, Natasya Mahyan, Fazren Rafi, Aedy Ashraf, Liza Abdullah, Fazlina Ahmad Daud, Amirul Faqeem, Elvina Mohamad, Lia Natalia, Aida Othman, Zalfa Zin.

SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 1
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 2
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 3
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 4
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 5
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 6
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 7
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 8
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 9
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 10
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 11
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 12
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 13
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 14
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 15
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 16
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 17
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 18
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 19
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 20
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 21
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 22
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 23
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 24
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 25
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 26
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 27
SUAMIKU PALING SWEET EPISOD 28